top of page

31. Calling London

Updated: Jul 20, 2020Februar 2018


To dager etter at Frelsesarmeens øverste leder General Andre Cox mottar varslingen om det som skjer i Norge, får jeg svar. Mannen bak skrivet er svensk, men velger heller å skrive et dårlig engelsk. Så lenge innholdet er positivt er ikke det noe å henge seg opp i, men jeg er likevel forundret over kvaliteten. Er det ikke engelske folk i Frelsesarmeens hovedkvarter i London? Han skriver;


«Dear Per-Yngve Monsen. With this email I acknowledge you that I, on General Andre Cox request, now have started to follow up the case you wrote to the General about in an email dated yesterday 1 February.


Best regards. Commissioner Johnny Kleman, International Secretary for the Europe Zone.»


Man får følelsen at den lengste delen av denne teksten er Klemans tittel, men ellers er ikke svaret så halvgalt, i innhold vel og merke.


Margrethe, min kone står ved siden av meg når jeg leser dette. «Det skal de ha, om ikke lønna er all verden er i alle fall titlene de bruker imponerende flotte og lange», sier jeg med et smil. Hun fnyser og på veien til kaffekanna sier hun; «Det blir vel akkurat som da du rapporterte til tyskerne om overfaktureringen i Siemens. Bare enda flere som blir med i tildekkingen». Jeg håper hun tar feil, og selv om jeg mentalt er innstilt på rettssak, ønsker jeg den virkelig ikke. En måte å endre det utfallet på kan kanskje være å involvere enda flere i Frelsesarmeen-systemet? Det må da finnes noen rakryggede mennesker i ledelsen av Frelsesarmeen, nestekjærlighetens høyborg!?


For herr Kleman beskriver jeg i detalj epost-kommunikasjonen mellom konsernsjef Vestre og styrelederne (varslingsmottaket) Jan Peder Fosen og Thorgeir Nybo, som ledet til Udnesseters exit i Frelsesarmeens tekstiler (Fretex). Denne skriftlige kommunikasjonen, og særlig hvordan Vestre kvittet seg med Udnesseter, er noe folk vanligvis reagerer på. Men svenske Kleman er taus som en østers.


«Calling London» høres litt stilig ut, men jeg mistenker at det nok er det eneste «stilige» med varslingen dit.


0 comments
bottom of page