top of page

Riktig god jul


"Livet er det som skjer mens du planlegger noe annet."

- John Lennon -


Hent opp esken med juletreet!

Denne søndagen var ikke planen å skrive om varslervern, rettsapparatet, Advokatforeningen, Arbeidstilsynet, fagforeninger, politikere eller annet som skulle/burde ha bidratt til et bedre arbeidslivsvern for deg og meg.

Nei planen var å la julefreden langsomt få fylle min noe oppjagede sjel. Å sette meg ned i sofaen med en rykende fersk morgenkaffe, kjenne på stillheten og varmen fra min kjære «stalker»-hund, som presser kroppen sin rundt meg, hente frem siste Pondus og le bort alle bekymringer som ligger og skvulper på kanten av hva jeg tåler.

I det planen er i ferd med å gå i oppfyllelse hører jeg fra oven; «PER-YNGVE, HVOR ER DU??». I neste øyeblikk får jeg noe annet enn Pondus i hendene. Fete fonter og utropstegn brøler mot meg fra en lang arbeidsliste, som med ufattelig hurtighet blir presset inn i hendene mine. Før et morgenrustent stemmebånd får kvekket frem et lite; «#METOO», er virvelvinden allerede ved utgangsdøren. Jeg rekker å se et kredittkort forsvinne ned i en kåpelomme, før alt blir stille igjen. Hunden ser sløvt på meg og jeg ser sløvt på arbeidslisten som starter med; «Hent opp esken med juletreet!!».

Jaja, kanskje planen min går i oppfyllelse i morgen i stedet?

Riktig god jul alle sammen!


0 comments

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page