top of page

37. Avklaring med Frelsesarmeens leder i Norge William Cochrane!

Updated: Jul 20, 2020Oktober/november 2018


Prosesskriv mellom partene går sin gang. Det er alltid slik at man venter i spenning på hva motparten foretar seg, hvilken vinkling de tar og om det kommer uventede og overraskende vendinger som får deg til å miste motet. Foreløpig må jeg si at jeg er ved godt mot, og faktisk bidrar motpartens prosesskriv i så måte.


Plutselig har det for Fretex blitt meget viktig at jeg avvikler ferie, til tross for at de har fritatt meg for arbeidsplikt. For meg er ikke selve ferieavviklingen så viktig, men måten ledelsen går frem på, får alle piggene ut igjen. Jeg får bare beskjed om at den skal gjennomføres fra 22. oktober til 24. november og begrunnelsen er «at dette blir registrert i våre personalsystemer». Jeg protesterer ganske heftig på lovligheten av denne tvangen. Jeg vet at hele temaet har sitt utspring fra konsernledelsen, som sikkert har sett tvungen ferieavvikling som en utmerket måte å plage meg på. Etter at jeg krever svar på hvem som er kilden bak, blir det bare stille. Taushet fra Fretexledelsen har jeg erfaring med kun betyr en eneste ting; de er blitt svar skyldig. Stuntet er ganske tullete og smålig, men understreker hvor hatet jeg er. Frustrasjonen kan jeg forstå, for det kan ikke være lett å hver uke lese avsløringer om seg selv i bloggen «Monsens Revelje».


Etter at jeg la ut video om hvordan Fretexledelsen boltret seg med truck-kjøring i islandske elveleier og kulinariske opplevelser på flotte restauranter i Wien, kom det selvfølgelig sterke reaksjoner fra folk i Frelsesarmeen. En slik reaksjon i form av et anonymt innlegg, legger jeg snart ut på bloggen. Hovedgrunnen er at den er en sterk bønn til territorialleder William Cochrane om å rydde opp. Det er liten tvil om at hans eventuelle inngripen og forhandlingsvilje ovenfor meg, vil være den klart beste veien ut av uføret varslingssaken har skapt. Jeg vet at Cochrane har betydelig dialog med både konsernsjef Vestre og styrets leder Evja, mens han unngår enhver form for dialog med meg.


Dette henger ikke helt sammen med svenske herr Klemans forsikringer om at Cochrane har all myndighet til å rydde opp i varslingssaken. En mann fra Frelsesarmeen sender meg en SMS og skriver; «Jeg har avklart med Cochrane. Kan du ringe ham og avklare direkte tid og sted?». Kona blir hoppende glad når hun leser innholdet; «Endelig! Nå blir det nok orden på det og vi slipper å gå gjennom denne forferdelige rettsaken». Men jeg kikker pessimistisk tilbake på henne og forteller at jeg må skrive tilbake at enten må territoriallederen ta kontakt, eller så må noen «eksterne» sørge for å invitere oss begge til å gjennomføre møtet.


For å unngå rettssak kan jeg ikke vise at jeg frykter rettssak. Det kan godt tenkes at Cochrane tenker i de baner også, men som øverste interne myndighet og den som har mulighet til å rydde opp, håper jeg han har en annen og rasjonell tilnærming.


#varsling #whistleblowing #ytringsfrihet #etikk #varslerombud #hms #fretex #frelsesarmeen #salvationarmy #staffadvokatfirmaet #grette

0 comments
bottom of page