top of page

36. Galopperende puls

Updated: Jul 20, 2020August/september 2018


Avisen Vårt Land skrev litt om saken i sommer og ønsker nå å ta et skikkelig dybdeintervju med foto og greier. Foto kunne jeg klart meg uten, men oppturen er at de visstnok skal fokusere mye på Gretterapporten. Jeg er egentlig ganske avventende, men nå får jeg i alle fall følelsen av at noe skjer, mens jeg venter på rettssaken som starter 14. januar. Selv med mer medieomtale tviler jeg på at dette ordner seg utenfor domstolen.


Trygve Staff sender i en ledig stund av gårde et nytt prosesskriv. Denne gang redegjør vi nærmere for saksforholdene, noe sikkert motparten har ventet lenge på. At de har ventet bekreftes av tilbakemeldingene jeg får fra kilder i Fretex. Som varsler er jeg hittil ganske heldig, for det er få som er i en slik rolle, og samtidig har mye og til dels aktiv støtte fra innsiden. Det medfører at jeg har god oversikt selv om jeg altså ikke er på jobb. Det er mange som ønsker denne konsernledelsens exit, men ingen vet hvordan det skal gå til uten en rettssak. Ikke jeg heller egentlig.


Konsernledelsen og de i styret som er innkalt som vitner for min motpart, har allerede startet drillen med NHO-advokat Kurt Weltzien. Det tar jeg imidlertid ganske med ro, for jeg vet av tidligere erfaring at mange kokker blir mye søl og forvirring. Og som regel for mye å holde styr på. Når man som meg, ikke behøver å fabrikkere, har man heller ikke behov for stadig drilling og øvelse med vitner eller andre. Det eneste jeg er avhengig av, er at Staff stiller de riktige spørsmålene i rettssalen.


Spenningen øker og den som lever får se, og det er ikke uten grunn at jeg skriver det. En morgen etter en heller dårlig natts søvn, våkner jeg med en uforklarlig klapring i brystet. Jeg feier dynen til side og sjangler på meg tøy og sko. 120 kg hundebeist kaster seg fremover i morgengryet, ivrige etter den vanlige morgenturen, mens jeg henger etter som et slips. Etter første bratte bakke faller jeg ned på kne, med følelsen av nær besvimelse. Hjertet dundrer i brystet og jeg kjenner puls og alt er fullstendig i utakt. Etter fem minutters hvile krever hundene litt action. Jeg reiser meg kaldsvett og skjelvende, og forsøker å ignorere det som nettopp har skjedd.


Utrolig nok klarer jeg å skvise ut en times tur, riktignok i et latterlig tempo, men dyrene får sitt og det er det viktigste. Det tar imidlertid ikke lange tiden før veien går rett til Ullevål sykehus og hjerteavdelingen. Jeg får påvist hjerteflimmer og må tygge piller for å motvirke galopperende puls og blodpropp. Kampen mot Siemens varte i mer enn ett tiår, og den innbitte kampen mot ledelsen i Frelsesarmeen har allerede pågått i mer enn to år. Mens jeg ligger i sykehussengen omgitt av tre gamlinger, hvorav en synger på siste verset, går det virkelig opp for meg at det jeg driver med er det glade vanvidd! Med en stadig eldre og svakere kropp, bør jeg kanskje bruke tiden på noe annet enn varsling?


0 comments
bottom of page