top of page

27. Tvilsom fremtid

Updated: Jul 20, 2020Oktober 2017


Selv om jeg nå er 100 % sykmeldt, følger jeg litt med på hva som kommer inn på jobbmailen. Styret skal i slutten av oktober behandle og beslutte ny organisering, basert på forslag fra konsernledelsen. I forslaget ligger disse organisasjonskartene, som altså ser ut som de er laget av et lite barn. Ellers er det eneste «nye» at stabsfunksjonene har fått en liten endring. Boksen som tidligere het «administrasjonssjef», heter nå «Controller». Selv om det er to måneder siden jeg fikk vite at min stilling er fjernet, har ingen snakket med meg om min fremtid i Fretex.Men endelig blir jeg kontaktet av daglig leder i Fretex Øst-Norge, Eivind Madsen. Han forteller at han i egenskap av å være den nye HR-lederen i det nye selskapet Fretex Miljø, vil ha en samtale med meg om hva jeg kunne tenke meg å jobbe med. Jeg blir unektelig ganske satt ut av det han avslører. Det viser seg at både han og daglig leder i Fretex Vest-Norge, uten videre har fått rollene som HR-ledere for henholdsvis Fretex Miljø og Fretex Jobb og Oppfølging.


Så vidt jeg vet er det imidlertid jeg som har stått i denne øverste HR-rollen i Fretex Øst-Norge de siste årene. Jeg innser at Trond Ivar Vestre med dette ville hindre meg i å komme i noen form for lederposisjon. Og Madsen synes tydeligvis slik lovstridig utvelgelsesprosess er helt greit, i alle fall ettersom det gjelder ham selv. Men det er virkelig på min bekostning.


Han legger frem et skjema og kart over ledige stillinger, utarbeidet av konsernledelsen. Allerede ganske kvalm av situasjonen, forteller jeg at ønsker en rolle som ikke bare er en gjengjeldelse etter varsling. Men det er jo ikke mulig ettersom den eneste stillingen som kunne tilsvart min egen, er den stillingen som Madsen allerede har takket ja til. De øvrige stillingene er på et lavere nivå, med rapportutarbeidelser som hovedoppgaver. Senere spør han om jeg kunne tenke meg rollen som lønns- og regnskapssjef for Fretex. Det er noen forutsetninger og en av dem er at jeg må flytte til Stavanger. Jeg har mange argumenter for hvorfor dette «tilbudet» bare er taktisk, men det holder å vise at det er nærmest umulig for meg å flytte langt fra Oslo. Med min diagnose er jeg fast «kunde» på Ullevål sykehus, og må fortsette med det livet ut. Dette vet konsernsjef Vestre like godt som min fagsjef Lars Lunde, og selvfølgelig gjør også Madsen det.


Forespørselen som altså ikke engang er et tilbud, formidles ene og alene for å gi et skinn av en troverdig prosess i tilfelle det skulle bli rettslige skritt i etterkant. Også det er Madsen klar over og han vet at jeg uansett stilling, må takke nei dersom den geografiske avstanden til Oslo er for stor.


Jeg er ikke i noe godt humør når jeg reiser fra Tveita-senteret, hvor møtet med HR-sjef Madsen fant sted.


0 comments

コメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
bottom of page