top of page

Mer om våre foredrag

Foredrag
bigstock-Speaker-giving-a-talk-on-corpo-

Muldvarp i Siemens

Foredragsholder: Per-Yngve Monsen

En spennende og unik varslerhistorie, om en kamp med sterke politiske overtoner mot mektige organisasjoner og individer i Norge.

Monsen, tidligere divisjonsøkonom i Siemens, avslører her at smøring og svindel var en del av selskapets bedriftskultur. De ansatte måtte riktignok undertegne etiske retningslinjer, men det ble ikke forventet at de skulle følge dem. Da Monsen varslet Siemens Tyskland anonymt om selskapets storstilte bedrageri av Forsvaret, startet jakten på muldvarpen som skulle «finnes og sparkes».

Muldvarp i Siemens

Varsleren i Fretex

Foredragsholder: Per-Yngve Monsen

Hør på et sjokkerende foredrag om det indre liv i Frelsesarmeens øverste sfærer.

Dette er en utrolig men sann beretning om hvordan deler av Frelsesarmeen ledelse på innsamlede midler fra befolkningen, bevilger seg selv luksusopplevelser rundt om i verden. De henter ut millionlønninger og utøver fryktbasert ledelse over sine ansatte. Arbeidsmiljøloven har ingen verdi, og  de som våger å ta til motmæle mister arbeidet eller degraderes i påfølgende omstruktureringer.

Varsleren i Fretex

Foredragsholder: Per-Yngve Monsen

Et rystende foredrag om systemets «vern» av varslere.

Dette er en særdeles urovekkende fortelling om varsleres totale mangel på rettssikkerhet, og hvordan domstolen systematisk og drastisk motarbeider varslervernet.

Foredraget suppleres med korte og avslørende lydopptak fra rettsprosessen i Monsens egen varslingssak.

Det egentlige varslervernet i Norge

Det egentlige varslervernet
Rådgivning
bigstock-Business-trainer-giving-presen-

Rådgivning
bedrifter og ansatte

Rådgiver:
Per-Yngve Monsen

Ønsker du å ta varsling på alvor? Vi gir råd og veiledning rundt tilrettelegging for varsling før, under og etter at den har funnet sted.

Det er estimert at man på norske arbeidsplasser varsler om mange tusen kritikkverdige forhold. Oslo Economics anslår at dagens faktiske varslingsomfang årlig sparer samfunnet for mellom ½ til 12 milliarder kroner.

Monsen, som en av Norges mest kjente varslere og som mangeårig høyt plassert leder, vet hvor skoen trykker både for de som vurderer å varsle og for arbeidsgiver som skal behandle varslingen.

Webbasert varslingskanal er obligatorisk!

Rådgivning
bottom of page