Varsleren i Fretex - del 41

16.01.2019

3 dager inn i rettsaken

Januar 2018

Her sitter jeg hjemme i sofaen og sliter voldsomt med å skrive noen setninger. Jeg er helt tom etter min innledende partsforklaring. En partsforklaring som en tiåring ville klart å formulere bedre. Heldigvis har jeg en våken advokat i Trygve Staff som rolig får meg litt inn på sporet igjen. Noe av årsaken til det jeg føler er en elendig start, er de to nesten hele dagene som advokaten til min motpart har brukt på sin innledningsprosedyre. Det satt meg helt ut å høre på advokatens gjentakelser fra Staff sin prosedyre, med opplesning av mine skriv og med trykk på setninger og ord som åpenbart hadde til hensikt å berede grunnen for fremstillingen av meg som mindre sympatisk, som bare plager styret i Fretex Norge fordi jeg ikke fikk viljen min og som etterpå sverter Fretex og Frelsesarmeen med bloggen min.

Hele første dagen hans ble ikke engang brukt på meg men på BU og advokaten bruker Gretterapporten som sannhetsvitne for at alt jeg har kommet med bare er tull og tøys og ikke kritikkverdige forhold. Da jeg skulle starte min partsforklaring de siste to timene av dagen hadde jeg for lengst gått tom for drivstoff både i hodet og i kroppen og det kom virkelig til uttrykk, dessverre. Seansen minnet mye om hvordan jeg opplevde forhøret hos Gretteadvokatene, den gang jeg skulle redegjøre for de kritikkverdige forholdene det ble varslet om. Heller ikke den gang fremstod jeg spesielt eminent og talefør. Men jeg lover meg selv at i morgen blir det mye bedre, for da starter jeg dagen og får til rådighet de to første timene. Jeg skal nok klare å få sagt mye og etter meg er det konsernsjefens tur.

#varsling #whistleblowing #ytringsfrihet #etikk #varslerombud #hms #fretex #frelsesarmeen #salvationarmy #staffadvokatfirmaet #grette   


Har du noe på hjertet?

Har du noe på hjertet du ønsker å formidle, lite eller stort? Send ditt bidrag på inntil 1.000 ord til monsen@revelje.no.

Tankevekkende søndagsinnlegg, kommentarer og debatter i en saklig ramme er velkomne og ønskelige ingredienser for å gjøre bloggen til en levende, avslørende, utfordrende, holdningsskapende og samfunnsnyttig Revelje!