Varsleren i Fretex - del 40

13.01.2019

Dagen før rettsaken!

Januar 2018

Forberedelsene er gjort unna og selv om jeg ikke kan informere all verden ønsker jeg å offentliggjøre kjøreplanen for de neste 14 dagene. Som saksøker er det vitnene vi har kalt inn som skal i ilden først. Mesteparten av den første uken går først og fremst med til advokatenes innledningsforedrag og saksøker/saksøktes partsforklaringer. På ukens siste dag, det vil si fredag 18. januar, skal to tidligere styreledere i Fretex Norge uttale seg. Dagen rundes av med en times forklaring fra Erling Grimstad, mannen som ledet den opprinnelige eksterne granskningen av varslingssaken.

Uke to innledes med vitneforklaringen til BU, deretter et tidligere styremedlem som følges av tidligere leder for det tidligere selskapet Fretex Øst-Norge. Mandagen avsluttes med forklaringen til en som var tillitsvalgt under varslingen og deler av omorganiseringen.

Tirsdag 22. januar er det Gretteadvokaten som har forsvart rapportens funn som skal vitne, det er avsatt 3 timer til hans forklaring. Så følger vitneforklaringene til en daglig leder i ett av Fretex selskapene etterfulgt av vedkommende som fikk den stillingen jeg i utgangspunktet ble tilbudt og takket nei til. Til slutt snakker et nåværende styremedlem i Fretex Miljø.

Onsdagen begynner med en tidligere daglig leder som etterfølges av nåværende daglig leder i Fretex Miljø. Til slutt er det satt av tre hele timer til advokaten i styret i Fretex Norge. Torsdag 24. januar er det styrelederen i Fretex Norge og to av medlemmene i samme styret som skal uttale seg. Fredagen holder min advokat sin avsluttende prosedyre før lunsj, og motpartens advokat gjør det samme etter lunsj.

Den ettermiddagen/kvelden er det nok mulig at noen kanskje ser meg i sosialt lag et sted i Oslo sentrum, enten det er gravøl eller fest som er den overordnede rammen. Er det gravøl håper jeg noen andre tar regningen!

Tvitvi!

#varsling #whistleblowing #ytringsfrihet #etikk #varslerombud #hms #fretex #frelsesarmeen #salvationarmy #staffadvokatfirmaet #grette   


Har du noe på hjertet?

Har du noe på hjertet du ønsker å formidle, lite eller stort? Send ditt bidrag på inntil 1.000 ord til monsen@revelje.no.

Tankevekkende søndagsinnlegg, kommentarer og debatter i en saklig ramme er velkomne og ønskelige ingredienser for å gjøre bloggen til en levende, avslørende, utfordrende, holdningsskapende og samfunnsnyttig Revelje!