Varsleren i Fretex – del 37

26.12.2018

Avklaring med Cochrane!

Oktober/november 2018

Prosesskrivene mellom partene går sin gang. Det er alltid slik at man venter i spenning på hva motparten foretar seg, hvilken vinkling de tar og om det kommer uventede og overraskende vendinger som får deg til å miste motet. Foreløpig må jeg si at jeg er ved godt mot og faktisk bidrar motpartens prosesskriv til en viss trygghet.

Ut av det blå har det for Fretex blitt meget viktig at jeg avvikler ferie til tross for at de har fritatt meg for arbeidsplikt. For meg er ikke selve ferieavviklingen så viktig, men måten ledelsen går frem på får alle piggene ut, igjen. Jeg får bare beskjed om at den skal gjennomføres fra 22. oktober til 24. november og begrunnelsen er «at dette blir registrert i våre personalsystemer». Jeg protesterer ganske heftig på lovligheten av denne trakasserende tvangen. Jeg er ganske sikker på at hele temaet har sitt utspring fra konsernledelsen, som sikkert har sett for seg dette som en utmerket måte å plage meg på. Etter at jeg krever svar på hvem som er kilden bak dette temaet blir det bare stille. Taushet fra Fretexledelsen har jeg erfaring med kun betyr en eneste ting; de er blitt svar skyldig. Stuntet er ganske tullete og smålig men understreker hvor intenst hatet jeg er. Jeg kan til en viss grad forstå frustrasjonen, for det kan ikke være lett å hver uke lese avsløringer om seg selv i bloggen Monsens Revelje.

Etter at jeg la ut video om hvordan Fretexledelsen, på givermidler, koser seg med både truck-kjøring i islandske elveleier og kulinariske opplevelser på flotte restauranter i Wien, kom det selvfølgelig sterke reaksjoner. En slik reaksjon i form av et anonymt innlegg fra en ansatt, legger jeg ut på bloggen. Hovedgrunnen er at den er en sterk bønn til territorialleder William Cochrane om å rydde opp. Det er liten tvil om at hans eventuelle inngripen og forhandlingsvilje ovenfor meg vil være den klart beste veien ut av uføret som Fretex og Frelsesarmeen og forsåvid jeg selv har havnet i som følge av varslingssaken. Jeg vet at Cochrane har betydelig dialog med både konsernsjef TIV og styrets leder LE, mens han unngår enhver form for dialog med meg. Dette til tross for at jeg fra London fikk skriftlig forsikringer om at Cochrane har all myndighet til å rydde opp i varslingssaken. En mann fra Frelsesarmeen sender meg en SMS og skriver; «Jeg har avklart med Cochrane. Kan du ringe ham og avklare direkte tid og sted?». Kona blir hoppende glad når hun leser innholdet; «Endelig! Nå blir det nok orden på det og vi slipper å gå gjennom denne forferdelige rettsaken». Men jeg kikker noe pessimistisk tilbake på henne og forteller at jeg må skrive tilbake at enten må territoriallederen ta kontakt eller så må noen «eksterne» sørge for å invitere oss begge til å gjennomføre møtet. For å unngå rettssak kan jeg ikke vise at jeg frykter rettssak. Det kan godt tenkes at Cochrane tenker slik også, men som øverste interne myndighet og den som har mulighet til å rydde opp håper jeg virkelig ikke det. 

#varsling #whistleblowing #ytringsfrihet #etikk #varslerombud #hms #fretex #frelsesarmeen #salvationarmy #staffadvokatfirmaet #grette  


Har du noe på hjertet?

Har du noe på hjertet du ønsker å formidle, lite eller stort? Send ditt bidrag på inntil 1.000 ord til monsen@revelje.no.

Tankevekkende søndagsinnlegg, kommentarer og debatter i en saklig ramme er velkomne og ønskelige ingredienser for å gjøre bloggen til en levende, avslørende, utfordrende, holdningsskapende og samfunnsnyttig Revelje!